Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

H αλήθεια είναι μια γη χωρίς δρόμους

"Δηλώνω ότι η αλήθεια είναι μια γη χωρίς δρόμους, και δεν μπορείτε να την προσεγγίσετε από καμμία διαδρομή, καμμία θρησκεία, καμμία αίρεση. Αυτή είναι η δική μου άποψη, και θα επιμείνω σ'αυτήν απόλυτα και άνευ όρων. Αφού η Αλήθεια, είναι απεριόριστη, "ακαλούπωτη", απροσπέλαστη από οποιαδήποτε διαδρομή, δεν είναι δυνατόν να οργανώθεί. Καμία οργάνωση δεν πρέπει να σχηματίζεται για να οδηγήσει ή να εξαναγκάσει τους ανθρώπους κατά μήκος μιας συγκεκριμένης διαδρομής."

"Το ότι δεν θέλω οπαδούς δεν είναι καταπληκτικό κατόρθωμα, και το εννοώ αυτό. Τη στιγμή που θα ακολουθήσετε κάποιον, σταματάτε να ακολουθείτε την Αλήθεια. Δεν απασχολούμαι με το κατά πόσον θα δώσουν προσοχή σε αυτά που λέω ή όχι. Θέλω να κάνω ένα ορισμένο πράγμα στον κόσμο και θέλω να το κάνω με ακλόνητη συγκέντρωση. Απασχολώ τον εαυτό μου μόνο μ' ένα απαραίτητο πράγμα: να ελευθερώσω τον άνθρωπο. Επιθυμώ να τον ελευθερώσω από όλα τα κλουβιά, από όλους τους φόβους, και όχι να ιδρύσω θρησκείες, νέες αιρέσεις, ή να δημιουργήσω νέες θεωρίες και νέες φιλοσοφίες." Jiddu Krishnamurti.


 Παραβολή: 

Ο διάβολος και ο φίλος του περπατούσαν σ' ένα δρόμο, όταν είδαν μπροστά τους κάποιον να σκύβει και να μαζεύει κάτι από το έδαφος. Αφού το κοίταξε το έβαλε στην τσέπη του. Ο φίλος είπε στο διάβολο: "Τι μάζεψε αυτός ο άνθρωπος;"
"Μάζεψε ένα κομμάτι της αλήθειας", απάντησε ο διάβολος. "Μα τότε αυτό είναι πολύ κακό για εσένα", είπε ο φίλος του. "Μπα, καθόλου" είπε ο διάβολος, "Θα τον βοηθήσω να το οργανώσει".

sobaresapopseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :