Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Οι μισθοί των δασκάλων


Με τους παχυλούς μισθούς τους βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος και δουλεύουν μόνο 9 μήνες τον χρόνο!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν....baby-sitting (προσέχουν τα παιδιά μας)! Μπορούμε να πετύχουμε να το κάνουν με λιγότερο από τον βασικό μισθό. Κάτι τέτοιο θα ήταν δίκαιο. Θα τους έδινα 3 ευρώ την... ώρα και μόνο για τις ώρες που δουλεύουν και όχι για όλο τον χρόνο Αυτό σημαίνει 15ευρώ την ημέρα (8:15 πμ to 1:30 μμ ). Τώρα πόσα παιδιά διδάσκουν την ημέρα; Γύρω στα 25; Δηλαδή 15Χ25=375 ευρώ την ημέρα. Όμως θυμηθείτε δουλεύουν μόνο 180 μέρες τον χρόνο! Δεν πρόκειται να τους πληρώνουμε για να κάνουν διακοπές!!! Για να δούμε...αυτό είναι 375 Χ 180 = 67.500 ευρώ τον χρόνο. (Περίεργο! μάλλον η αριθμομηχανή μου θέλει μπαταρίες!)
Και τι γίνεται με τους δασκάλους ειδικής αγωγής και αυτούς που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους; Για να είμαστε και λίγο δίκαιοι θα τους πληρώνουμε το βασικό ωρομίσθιο που για λόγους στρογγυλοποίησης είναι 7 ευρώ. Aυτό σημαίνει 7 επί 5 ώρες επί 25 παιδιά επί 180 μέρες= 157.500 ευρώ τον χρόνο! Για περιμένετε ένα λεπτό, κάτι πρέπει να γίνεται λάθος εδώ! Κάτι είναι σίγουρα λάθος! 
Ας το δούμε ανάποδα. Ο ετήσιος μισθός ενός δασκάλου είναι περίπου 18.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο 13ος και 14ος μισθός που πήγανε για φούντο). Αλλά έστω για στρογγυλοποίηση ας πούμε ότι παίρνει 20.000. ( Μέσος μισθός Δασκάλου 20.000/180 μέρες = 111 ευρώ την ημέρα /25 μαθητές =4.44/5 ώρες = 0.88 ευρώ την ώρα ανά μαθητή.) Τρομερά φτηνή φροντίδα και φύλαξη παιδιών, και επιπλέον μορφώνουν και τα παιδιά σας. Τρελό εεε; 
"Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του" J.F. Kennedy

3 σχόλια :

teodosios είπε...

έτσι απλά σκέφτονται οι Αυστραλοί ,οι Βέλγοι, οι Δανοί και αποδίδουν τη δική τους μισθολογική δικαιοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Εδώ στην Ελλάδα έχει επέλθει ισοπέδωση των πάντων από το 1981 και έπειτα με αποτέλεσμα ο βοθρατζής όντως να έχει διπλάσιο εισόδημα απ τον δάσκαλο.

pilotsvvv είπε...

εσυ που τα γραφεις αυτα εχεις μπει ποτε σε ταξη να κανεις μαθημα?????? μπες πρωτα και να δεις με τι πονοκεφαλο θα γυρισεις στο σπιτι.....εχεις βγαλει αιμα απο το λαιμο και να μην σταματαει,,,, και πολλα αλλα.. αν οι εκπαιδευτικοι παιρνουν πολλα λεφτα εδω στην Ελλαδα τι να πουμε για τους γερμανους που παιρνουν 2000 ευρω και η βενζινη εχει 1.40????

Petros είπε...

Αγαπητέ, μπλογκίστα, ο φίλος pilotsvv μάλλον δεν κατάλαβε το πνεύμα σου :D

Λοιπόν, μου άρεσε πολύ η ανάλυσή σου.
Να κάνεις όμως μια διόρθωση.
Ο μισθός ενός δασκάλου με δεκαετή προϋπηρεσία φτάνει τα 11.750€ το χρόνο (με τα "δώρα" μαζί).
Οι 18 ή 20 χιλιάδες θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός!

Στο λέω ως δάσκαλος με δεκαετή προϋπηρεσία!