Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Έρχονται στιγμές που κάνοντας περιήγηση στο χάος των πληροφοριών και των γνώσεων που σου δίνει το Intertet και πέφτοντας, άθελά μου πολλές φορές, πάνω σε θέματα που προβάλλουν το μεγαλείο της σύγχρονης Ελλάδας, (ναι, ναι, το μεγαλείο της) , δακρύζω, ναι, μη γελάτε, κλαίω από θαυμασμό , ριγώ κατανοώντας την ευτυχία τού να είμαι Έλληνας και ας δείχνω μαλάκας κι ας παρασύρομαι από ηλιθίους και αυτοβρίζομαι ως Έλληνας και κομπλεξάρομαι σαν τάχαμου ανίκανος, επειδή έτσι λένε κάποιοι ηλίθιοι παπαγάλοι .
Η αλήθεια συνήθως είναι άλλη απ' αυτήν που μας σερβίρουν οι απατεώνες, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που μας προβάλλουν οι κλέφτες ψεύτες, ευτυχώς δεν είναι αυτή για την οποία βλαστημάμε πολλές φορές τους εαυτούς μας.

Ψες βράδυ έπεσα σ’ ένα υπέροχο άρθρο της Κατερίνας Ακριβοπούλου στο skai.gr, προ δύο χρόνων και κάτι γραμμένο, το οποίο με έκανε να σκεφτώ ότι κάποια πράγματα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, μιζέριας ή ισοπέδωσης από αυτούς που τα βλέπουν όλα μαύρα ή που θέλουν να μας τα παρουσιάζουν όλα μαύρα, σαν τη ψυχή τους. Η Κατερίνα περίγραφε εναργέστατα, κομμάτια αυτού του σύγχρονου μεγαλείου, που εμένα με κάνει να αισιοδοξώ, όσο και αν για πολλά γκρινιάζω. Να μερικά αποσπάσματα από το άρθρο της:

« Χάζευα χαλαρά στο Ντισκάβερι για το όραμα της κατασκευής της γέφυρας στο Βερίγγειο πορθμό που θα ενώσει Ασία με Αμερική. Εξηγούσε ο παρουσιαστής πόσο δύσκολο είναι να γίνει λόγω βάθους, μήκους και σεισμικότητας. Και εκεί που μας είχε πείσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστεί λέει : “Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έχει βρεθεί στην άλλη μεριά της γης. Στην Ελλάδα”!Τα μάτια μου γούρλωσαν, τα αυτιά μου τεντώθηκαν και το μυαλό μου προσπαθούσε να επεξεργαστεί αυτό που άκουσα. Και εκεί που νόμιζα ότι είχα παρακούσει να και το βίντεο. Πανοραμικά από ελικόπτερο ο Κορινθιακός κόλπος και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Ακολούθησε ένα ημίωρο όπου περιέγραφε τις παγκόσμιες καινοτομίες της κατασκευής της. Όχι μόνο ότι είναι η μακρύτερη καλωδιακή γέφυρα στο κόσμο, ότι έχει τους μεγαλύτερους πυλώνες αλλά ότι και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της έγιναν σχολή για τις γέφυρες του μέλλοντος. Άκουγα και έβλεπα άναυδη…………. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και τι βλέπω; Το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ να αφιερώνει μια ώρα εκπομπή για τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου!



……Βλέπω στο ίντερνετ ότι επιτροπή μηχανικών στην Αμερική την έχρισε το μεγαλύτερο μηχανολογικό επίτευγμα το 2005. Βραβείο που από το 1960 δεν πήρε ποτέ μη αμερικανική κατασκευή. Αυτά λένε οι ξένοι. Εμείς τι λέμε; Τίποτα. Σαν να μην υπάρχει. Ένα έργο που θαυμάζει όλος ο κόσμος, που θα μπορούσε να γίνει σύμβολο της συνέχειας ανάμεσα στα αρχαία και νέα ελληνικά μνημεία και σημείο αναφοράς και για τον τουρισμό, προβάλλεται μόνο όταν υπάρχει θέμα αύξησης των διοδίων. Μια βασίλισσα χωρίς βασίλειο.». Λέει παρακάτω:



"Το ίδιο απόγευμα πήγα με το γιο μου στο Ευγενίδειο για να μάθω τότε ότι βρίσκομαι στο μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό Πλανητάριο στο κόσμο! Σκέψου είπα μέσα μου να είχε κάτι τέτοιο μια άλλη χώρα… Θα το είχε μάθει όλος ο κόσμος… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η χαριστική βολή…

Διαβάζω ότι “μ’ ένα έργο σταθμό στην ιστορία του κλασικού μπαλέτου, τη “Λίμνη των Κύκνων”, εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μπάντμιντον Θίατερ, το μεγαλύτερο υπερσύγχρονο πολυτελές θέατρο διεθνών προδιαγραφών , χωρητικότητας 2.400 θέσεων”. (Εμ, Κατερίνα μου, θυμίσου πως χτίσαμε άλλο ένα τέτοιο και καλλίτερο πριν από 2.500 χρόνια στην Επίδαυρο).

Αυτά ανακάλυψα παρεμπιπτόντως και επίσης παρεμπιπτόντως αναρωτήθηκα: Πόσα άλλα τέτοια επιτεύγματα έχουμε που είτε επιμελώς, είτε από αμέλεια χαμηλώνουμε; Γιατί μας κρύβουν αυτή την Ελλάδα; Γιατί μας σερβίρουν μόνο την κακομοιριά και τη μιζέρια για τη χώρα μας;"

Καλά, με Τρεμηδοπρεντεντέρηδες και Τραγκακακαουνάκηδες , με Ευαγγελατοδρουζοφραπελιές και Τριανταφυλοπουλοκαθαρτήρια, με όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους και εξαθλιωμένους τσανακογλύφτες κακομοίρηδες της Ελληνικής δημοσιογραφίας, τι άλλο από κακομοιριά να περιμένεις. Ο καθένας από ό, τι έχει, απ’ αυτό σου δίνει, που έλεγε κι ο Λασκαράτος. Και τα κανάλια από ό,τι έχουν σου δίνουν. Οι σοφοί, βλέπεις, δεν πάνε να μολυνθούν στην τηλεόραση. Σε καθαρά μέρη μόνο μπορεί κανείς ν' ανακαλύψει τη σοφία. Αλλά υπάρχει πάντως κάπου ακόμη.

Ψηλά το κεφάλι λοιπόν, ρε Έλληνες. Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που μας κάνουν να το κρατάμε ψηλά. Έλληνες επιστήμονες, που λίγοι σαν κι αυτούς υπάρχουν στον κόσμο. Επιτεύγματα επιστημονικά, που όσοι μπορούν να τα αποτιμήσουν τρίβουν τα μάτια τους, Πάνω σε αληθινές επιστήμες και όχι σε ψευτοεπιστήμες σαν την οικονομική , που προβάλλεται σαν επιστήμη , ενώ είναι μόνο και μόνο εργαλείο τύφλωσης και υποδούλωσης των λαών , προς όφελος των κοκαλοκρανίων. Υπάρχουν ακόμα Έλληνες, χρυσά πραγματικά , μα όχι χρυσομένα αγόρια ( boys) , που είτε μόνοι τους ( Ευγενίδειο πλανητάριο, μοναδικό επίτευγμα Ελλήνων, και κυρίως ενός ΕΛΛΗΝΑ, του Διονύση Σιμόπουλου, του μεγάλου!), είτε σε συνεργασία με ξένους (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μισή-μισή με τους Γάλλους οι Έλληνες μηχανικοί), δημιουργούν τέτοια επιτεύγματα πνευματικά, επιστημονικά, τεχνολογικά , που τρίβουν τα μάτια τους όσοι τα κατανοούν.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο Παρθενώνας και Δελφοί και Επίδαυρος και τα άπειρα άλλα των αρχαίων επιτεύγματα. Είναι η σύγχρονη μεγάλη Ελλάδα, είναι Γέφυρα, είναι και Πλανηρτάριο, είναι και καρδιοχειρουργοί, και μηχανικοί είναι και αστροφυσικοί και μαθηματικοί και ποιητές, είναι και άπειρα άλλα σπουδαία που κάνουνε Έλληνες σήμερα στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Και πάνω από όλα είναι φιλοσοφία ζωής αλλιώτικη από των απογόνων και επιγόνων του περιούσιου λαού , που ζουν και πεθαίνουν αναπαράγοντας μόνο σκατό και χρήμα, καταναλώνοντας ταυτόχρονα με απληστία τα ίδια αυτά, έχοντας μόνο αυτά σκοπό της ζωής τους. Οι Έλληνες και όσοι έχουν πάρει τα φώτα τους και είναι πνευματικά τους παιδιά σ' όλες τις φυλές του κόσμου διαφέρουν πολύ και θέλουν να διαφέρουν. Διότι και σήμερα παράγουν (δεν αναπαράγουν) πολιτισμό, καλλιεργούν (χωρίς να το εμπορεύονται) πνεύμα, δημιουργούν με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η μειοψηφία των Ελλήνων του κόσμου εξακολουθεί να είναι θαυμαστή και μπορεί να γίνει και η πλειοψηφία θαυμάσια. Και θα γίνει. Διότι η μοίρα των Ελλήνων είναι ν’ αλλάζουν τον κόσμο. Μέσα από την γκρίνια κι από τη φαγωμάρα τους, να απογειώνουν την σερνάμενη ζωή των κακομοιριασμένων της Γης. Θέλουν δεν θέλουν οι οχτροί, μόνο σ' εμάς έχει απομείνει , ό, τι έχει απομείνει από γονίδια Ελλήνων. Μόνο εμείς είμαστε κατά γένος και κατά διάνοια και κατά τρόπο και ποιότητα ζωής Έλληνες. Μαζί μ' αυτά μας ξέμεινε βέβαια και η άλλη μοίρα μας, η παλαβή αυτή: μέσα από την υποδούλωσή μας να σώζουμε τους εχθρούς μας. Καταχτώντας οι νικημένοι τους νικητές. Αυτό και τώρα θα γίνει.

Ψηλά το κεφάλι, ρε Έλληνες. Μέσα από τη κρίση της παγκοσμιοποιημένης απατεωνίας, θα αναδειχτεί και πάλι το μεγαλείο των αρχαίων, αλλά και των σύγχρονων Ελλήνων.Θα αναδειχτούν άνθρωποι, ελπίζω και στην πολιτική ακόμη, που δεν θα είναι πια μπούληδες και -άκηδες, μα θα είναι γίγαντες , που θα ανατρέψουνε κι αυτήν την ροή της ιστορίας.

Ναι, ναι , η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι μόνο Τρεμηδοπρεντεντέρηδες και Τραγκακακαουνάκηδες. Αν το πιστέψουμε, αν τους κρίνουμε και τους κλείσουμε,...εν μέσω κρίσης, θα μεγαλουργήσουμε! Το πνεύμα των Ελλήνων θα ξανασώσει τον κόσμο από τον σύγχρονο σκοταδισμό , από την αθλιότητα του πλούτου που ροκανίζει το δέντρο της ζωής.

Παιδιά της Ψωροκώσταινας, Ελλήνων απογόνοι,

δεν είστε οι φτωχότεροι, στον κόσμο που στεγνώνει.

Γιατί εσείς, ρε Έλληνες, γαμώτο κέρατό σας,

τον άνθρωπό σεις έχετε γι' ανώτατο θεό σας.

Αυτόν κληρονομήσατε εν μέσω των αιώνων.

Με λίγο χρήμα , αραχτοί, ζωή σαν των προγόνων.

Κάτω από Ήλιο λαμπερό κι από λαμπρό φεγγάρι,

όμοια στον κόσμο άλλη φυλή δεν έχει τέτοια χάρι,

με φτώχεια να ευδαιμονεί και να παράγει κλέη,

να λάμπει η θεία της μορφή ακόμα κι όταν κλαίει.

Να λούζεται στο ηλιοφώς και να γεννάει άστρα,

να καταχτά καταχτητές με του μυαλού τα κάστρα.

Όλοι οι άλλοι, όπου Γης, γυρεύουν να σας μοιάσουν,

κι όσο και αν σας λοιδορούν, παλεύουν να σας φτάσουν!

Παθιάζουν, σας ζηλεύουνε που είστε τόσ' ωραίοι,

όμως ποτέ τους Έλληνες δεν θα γεννούν οι Οβραίοι.

Μετά τιμής

ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΚΑΡΣΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :