Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Κι όμως τα χρήματα υπάρχουν!

Κι όμως τα πράγματα ειναι απλά.Κι όμως τα χρήματα υπάρχουν!Μόνο που απ' ότι φαίνεται κανείς δεν τολμάει ,ή δεν θέλει να απλώσει χέρι.Φαίνεται πως μόνο τα χρήματα των μικρομεσαίων και των φτωχών έχουν πέραση στα κρατικά ταμεία.Κι οτι τα χρήματα που είναι παρκαρισμένα στις offshore εταιρείες είναι πέτσινα.Γιατί άραγε;
Μήπως γιατί το "νόμιμον είναι και ηθικόν";Και στην τελική τι καταλήγει να είναι νόμιμο;Απλά αυτό που αποφασίζει μια παρέα πάμπλουτων και άρα πανίσχυρων,που "επηρεάζει" με διάφορους τρόπους τους εκάστοτε κυβερνώντες;Οσο για τους υπόλοιπους, βοήθειά μας...
Είναι καθαρό πως το πρόβλημα με τις εταιρείες αυτές δεν είναι μόνο Ελληνικό.Απο εκτιμήσεις που έχουν γίνει, το 35% του Παγκόσμιου ΑΕΠ, τζιράρεται από 500000 offshore εταιρείες διεθνώς!!Όμως η κατάσταση της Εληνικής οικονομίας , βάζει το θέμα επιτακτικά πρώτα για μας, εδώ και τώρα.
Είναι γνωστό πως υπάρχουν 10000 ελληνικές offshore(!!!), των οποίων η δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία ΔΕΝ φορολογούνται(η όποια προβλεπόμενη φορολογία ξεπερνιέται από τις εξαιρέσεις που υπάρχουν).Επίσης ο αριθμός τους σαν ποσοστό του παγκόσμιου συνόλου(2%) είναι τεράστιος, σε σχέση με τον πληθυσμό αλλά και το μέγεθος της ελλ.οικονομίας. Μέσω αυτων των 10000 εταιριών νόμιμης φοροδιαφυγής γίνεται ετήσιος τζίρος 500 δις ευρώ!!!Ενώ σύμφωνα με τους FT,«οι Ελληνες εκτιμάται ότι έχουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε υπεράκτιους (off shore) τραπεζικούς λογαριασμούς»!Δηλαδή πάνω από το 10% του συνόλου των καταθέσεων που ήταν το 2008 217 δις! Τα νούμερα είναι εξοργιστικά αν σκεφτεί κανείς ότι πάρα πολλοί έχουν πάνω από μία offshore(μία για ακίνητα,μία για εμπορικούς διακανονισμούς,μία για χρηματιστηριακές συναλλαγές κλπ.), και οτι οι πιό πολλές "μικρές" offshore έχουν στην κατοχή τους μόνο ακίνητα και πολυτελή στοιχεία,για να αποφεύγουν το πόθεν έσχες. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ OFFSHORE , TO 10% TΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!
Και όμως, εμείς εδώ ΔΗΘΕΝ ψάχνουμε σε άδειες τσέπες για μερικές δεκάδες εκατομμύρια και πουλάμε θλίψη σε απελπισμένους οτι τάχα δεν υπάρχει ρευστό!
Γιατί άραγε;
Πως γίνεται σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση να μην είναι υποχρεωτική η δήλωση ιδιοκτησίας offshore;
Πώς γίνεται το καταρρέον φορομπηχτικό για τους φτωχούς κράτος να μην "βλέπει" κάν πολυτελή περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις πολλών εκ.ευρώ που υπάρχουν εκεί και βγάζουν μάτι εδώ;Και που πολλές φορές είναι προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων;
Πως γίνεται όταν ζητούν όλοι εν χορώ μέτρα κατά των μισθών και των συντάξεων και η χώρα απειλείται από χρεοκοπία, να μην έχει γίνει νόμος όπου η φοροδιαφυγή τουλάχιστον μεγάλης κλίμακας, να θεωρείται κακούργημα;
Πως γίνεται σήμερα το κράτος να ανέχεται εταιρείες να εισάγουν π.χ. πρώτες ύλες μέσω offshore θυγατρικών υπερτιμολογημένα, έτσι ώστε να παρουσιάζουν τελικά ζημίες και να αποφεύγουν νόμιμα τους φόρους;(και πολλά άλλα κόλπα)
Πως γίνεται στην εποχή του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" όπου κάμερες τοποθετούνται ακόμη και στις τουαλέτες , και στα αεροδρόμια σου βάζουν χέρι παντού, κάποιοι να μένουν σε πολυτελή σπίτια που δεν είναι κανενός;(Οι μετοχές λέει ανήκουν στον κομιστή,το περιουσιακό στοιχείο πουθενά; )Να κινούνται με γιώτ που "δεν ξέρουν" τον κάτοχο, και δεν δηλώνουν με τι χρήματα προκαλούν τους υπόλοιπους που πρέπει να κάνουν θυσίες, γιατί πρέπει να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα;
Πως γίνεται στην Ελλάδα της διαφθοράς και των σκανδάλων, όπου το βρώμικο χρήμα έχει γίνει πια θεσμός, να μην παίρνονται μέτρα τουλάχιστον για να σταματήσει αυτή η χυδαία νομότυπη διευκόλυνση που προσφέρουν οι offshore πρός τους γνωστούς άγνωστους απατεώνες;
Να μας έχουν ζαλίσει με τις εξεταστικές επιτροπές -που υπάρχουν μόνο για το σώου των δελτίων ειδήσεων-,και να μην κάνουν κάτι για να μπλοκάρουν τον μόνιμο ασφαλή και "νόμιμο" τρόπο παρκαρίσματος των κλεμμένων, και τον σίγουρο και εύκολο τρόπο διαφυγής των απατεώνων.
Πως γίνεται τελικά,τόσα βράδια απο τότε που άλλαξε η κυβέρνηση και όλα τα περί χρέους βγήκαν στη φόρα, στα δελτία ειδήσεων, η λέξη offshore να είναι περίπου απαγορευμένη;
Να σας πω εγώ πως;Κανένας δεν βάζει τα χεράκια του να βγάλει τα μάτια του.Και ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτικών,δημοσιογράφων, πλουσίων , επιχειρηματιών κλπ, που διαπλέκονται μεταξύ τους και βρίσκονται κατά περιόδους σε κρίσιμα πόστα εξουσίας, έχουν οι ίδιοι offshore εταιρείες.ΚΑΙ ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ! Δεν γίνεται αλλιώς.Ούτε μπορείς να ζητάς ας πούμε 50 ευρώ το μήνα μείωση απο χαμηλόμισθους για να βάλεις 10 εκ στο ταμείο, και να κάνεις πως δεν βλέπεις, σε όλα αυτά.
Και δεν είναι μόνο οι offshore.
«Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ευρισκόμενο εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας, μπορεί να διαλέξει τον τόπο της έδρας προς όφελός του, δηλαδή όπου είναι χαμηλότερη η φορολογία μέσα στην Ένωση», είπε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην υπόθεση Cadbury-Schweppes και Βρεττανίας. Και βάσει αυτής της απόφασης η Βουλγαρία και η Κύπρος γέμισαν ελλ.εταιρείες που φοροδιαφεύγουν νόμιμα και δεν ανοίγει μύτη.Και από τότε που άρχισε η κουβέντα περί χρεοκοπίας, καταθέσεις μεταφέρονται προς φορολογικούς παραδείσους και λογαριασμούς που έχει ανακαλύψει ο καπιταλισμός, για να προστατέψει αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.Και τελικά, αν κτύπα ξύλο χρεοκοπήσουμε, μόνο οι μικροκαταθέτες και οι φτωχοί θα πληρώσουν τη νύφη.Όλοι οι άλλοι θα είναι άφαντοι.

Η Ελλάδα αλλά και ο Κόσμος όλος πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των offshore.Η Αγγλία ήδη ξεκίνησε στέλνοντας προειδοποίηση για φορ.συντελεστή 10%, υπέρογκα πρόστιμα μέχρι το 100% των περιουσιακών της εταιρείας, και απειλώντας με ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα!
Τρόποι υπάρχουν για να κοπεί ο βήχας σε όλους αυτούς που έχουν μάθει το κόλπο.Μόνο εγώ μπαίνοντας σε διάφορα forum, είδα προτάσεις πολύ έξυπνες από φοροτεχνικούς και δικηγόρους.Όμως πόσο εύκολο είναι κάποιος να καταγγείλει, να αποκαλύψει η να καθήσει στο σκαμνί τον ίδιο του τον εαυτό;Ιδού η απορία.
Όταν όμως ζητούν κατανόηση της κατάστασης από αυτούς που σαν μ@.@κες. πληρώνουν πάντα το λογαριασμό, ας δείξουν ότι την κατανοούν κάπως κι αυτοί.Ας δείξουν ότι θέλουν να σπάσουν αυγά εκεί που πρέπει, και εννοώ όλους αυτούς τους πλούσιους απατεώνες που νομίζουν πως μπορούν να γελάνε σε βάρος όλων των υπολοίπων εσαεί.
Γιατί η οργή στούς δρόμους μεγαλώνει, και μεγαλώνει κάθε μέρα με ρυθμούς εξωφρενικούς.

Υ.Γ.1 Ξέρετε οτι η γνωστή Cosco του λιμανιού, δεν είναι η Κινέζικη, αλλά offshore με μετόχους τους Κινέζους(με 41%);

Υ.Γ.2 Μερικές σύντομες σημειώσεις για τις offshore.
- Δεν υπάρχει τεκμήριο απόκτησης (πόθεν έσχες) ακινήτου.
- Aποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων
- Aποφυγή διεκδικήσεων συζύγων σε περίπτωση διαζυγίου
- Σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής, δωρεάς, γονικής παροχής ή μεταβίβασης του ακινήτου ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα λάβει το σύνολο των μετοχών και δεν θα καταβάλλει φόρο μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής ή δωρεάς
-Ολοκληρωτική απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.

-Ο φορολογικός νόμος 3522/2006 προβλέπει ότι οι offshore εταιρείες που κατέχουν ακίνητα τα οποία δεν χρησιμοποιούν ή δεν ενοικιάζουν, απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων από την 1/1/2007.

- Ακόμα και όσοι δηλώνουν στο πόθεν έσχες την ύπαρξη κάποιας offshore εταιρείας, στην πραγματικότητα δεν δηλώνουν τίποτα. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι μια offshore μπορεί να έχει κεφάλαιο 5.000 ευρώ, το οποίο δηλώνεται στο πόθεν έσχες, και στην offshore να έχουν μεταβιβαστεί ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φυσικά μένουν στο σκοτάδι.
-Σε κάποιες από τις "χώρες" αυτές οι offshore είναι πιο πολλές απο τους κατοίκους.
Γιώργος Σαρρής

http://www.youtube.com/user/jackbershon

Δεν υπάρχουν σχόλια :