Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Πέτρινα χρόνια ( Βασίλης Σαλέας )



Ο Βασίλης Σαλέας γεννήθηκε το 1958 στο Μεσολόγγι. Ένα χρόνο αργότερα η οικογένεια του μετακoμίζει στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης και μαζί τους φυσικά ο Βασίλης.
Μεγαλώνοντας σε οικογένεια, μουσικών, η ενασχόληση του με την μουσική από τα παιδικά του κιόλας χρόνια ήταν φυσικό επακόλουθο. Ο πατέρας του Νικόλας και ο θείος του Βασίλης υπήρξαν οι πρώτοι του δάσκαλοι στο κλαρίνο. Μόλις εννέα χρονών είναι σε θέση να παίζει κλαρίνο και στα έντεκα του εμφανίζεται ήδη σε χώρο διασκέδασης στην Πάτρα.
Το πρώτο του δισκογραφικό εγχείρημα είναι ένα 45άρι δισκάκι, το οποίο πραγματοποιεί σε ηλικία 14 χρονών.
Ακολούθησαν συμμετοχές του σε ηχογραφήσεις δημοτικών τραγουδιών με τον Αλέκο Δήμου, την Σοφία Κολλητήρη και την Έφη Γεωργακοπούλου.
Ο χρόνος που περνά και η διαρκής μελέτη του στο κλαρίνο τον τοποθετούν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Έλληνες σολίστες.
Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του υπήρξαν οι συνεργασίες του με τον Διονύση Σαββόπουλο στον δίσκο: "Τραπεζάκια Εξω" και φυσικά με τον Σταμάτη Σπανουδάκη στο soundtrack της ταινίας: "Πέτρινα Χρόνια", καθώς και στους δίσκους: "Αλεξανδρος" και "Εδώ Κάτι Συμβαίνει".
Έχει συνεργαστεί με τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και είναι τόσο αγαπητός, όσο και αποδεκτός από τους ειδικούς στη μουσική διεθνώς,
Η προσωπική του δισκογραφία επίσης περιλαμβάνει τους δίσκους: "Χορέψτε Με Τον Βασίλη Σαλέα" 1986 και "Η Πνοή Του Ουρανού" 1993.
Το 1995 υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Fm Records. Αρχή αυτής της συνεργασίας είναι η δισκογραφική του συνύπαρξη με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασιου που κυκλοφορεί το 1996.
Τα τρία τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία στα παρακάτω φεστιβάλ στην Ελλάδα: Κασσάνδρας, Χαλκιδικής, Σάννυ, Κάστρο Ρίο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παραλία Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ολύμπου και Παλαί Ντε Σπορ.
Επίσης έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού: Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Σύδνεi, Νέα Υόρκη, Μανχάταν, Τορόντο, Ντουμπάι, Μπαχρέιν, Κάννες, με αποκορύφωμα την συναυλία που έδωσε στις 31 Μαρτίου 2001, στο Μέγαρο Μουσικής στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :